Téli mesék 1. rész

Téli mesék 1. rész

Olvasási idő: 3 perc | kategória: Önbizalom | 0

Kedves Olvasó!

Nem olyasféle mesék lesznek ezek, mint a régi füves könyvekben szereplők, amelyek egyszerű példákkal akarnak felelni az élet nagy kérdéseire. Nem szerepelnek benne eszmények és hősök, de még csak elemi ismereteket sem kívánnak közvetíteni az élet igazságait illetően. Mesék csupán ezek, melyek mesélni szeretnének nektek. Nem királyokról és hercegnőkről, lovagokról és sárkányokról, kamionosokról és kurvákról,csupán egy fiúról, aki gyakran olyan nehéznek érezte az életet . Egy Jófiúról,kinek léte olykor kicsit színesebb volt, máskor keservesebb.

 

Tél volt, hideg és sötét.
****************************

“Csak fekszem az ágyon teljesen megsemmisülve. A mellkasomtól a gyomromig egy szorító nyomást érzek, ami miatt levegőt is nehezebben tudok venni. Olyan érzés, mintha mázsás köveket pakoltak volna rám és belülről szét akarna szaggatni egy keserű és fájdalmas érzés. „ Már megint elbasztad! Nem igaz, hogy soha nem sikerül úgy semmi, ahogyan én szeretném! Egy szerencsétlen lúzer vagy, hogy is gondolhattad, hogy ez valaha változni fog! Teljesen mindegy mit csinálok úgyis mindig ugyanaz a szarság történik. Én nem kellek senkinek,szerethetetlen vagyok ” harsogja a fejemben a kemény és könyörtelen szülői énem. Már napok óta tart ez az állapot. Minden levegővétel egy fájdalmas ostorcsapás . Tél van, hideg és sötét.
Pár héttel korábban ismerkedtem meg Nórával. Egy délután velem szemben jött az utcán én pedig leszólítottam. Csinos, mosolygós, élettel teli nő volt. Iszonyatosan tetszett. Ekkor már pár hónapja benne voltam az önfejlesztésben, ami akkoriban egyet jelent számomra a nőkkel való ismerkedéssel. Semmi más vágyam nem volt, csak hogy összejöjjek egy szép nővel, mert úgy gondoltam akkor egyenesbe fog jönni az életem. Éppen ezért sokat próbálkoztam, de volt egy pont, ahonnan úgy éreztem egyszerűen nem tudok tovább lépni. És ez iszonyatosan frusztrált. Minden egyes visszautasítást a személyes értéktelenségem bizonyítékaként éltem meg. „Mi a francot csináljak még, hogy végre úgy alakuljon valami, ahogyan én szeretném?””

 

Megismerkedésünk után pár nappal úgy döntöttem, hogy bejelölöm őt ismerősnek. Az volt a terv, hogy pár lendületes levélváltás után elhívom őt egy randira, ahol rájön, hogy micsoda remek fickó vagyok és boldogan élünk míg meg nem halunk.

Képzeletben gyakran megjelent a fejemben a film, hogy együtt, boldogan éljük az életünket. Persze azért néha össze is veszünk, de ez bármelyik kapcsolatban előfordul, még egy képzeletbeliben is.

“Milyen jó is lenne, ha lenne egy ilyen gyönyörű barátnőm! Nem lenne semmi problémám az életben. Akkor úgy érezném, hogy van kiért változni. Akkor elhinném, hogy én is értékes vagyok, megadná nekem azt az érzelmi biztonságot, amire annyira vágyom. Akkor végre nem lennék egyedül. Akkor nem lennék magányos! Akkor én is lennék valaki.”

***

Kb. 5-6 levelet ha váltottunk. Én kérdeztem, ő válaszolt.

„ Talán, ha türelmesebb , megértőbb és kevésbé nyomulós lennék biztosan sikerülne.”

Annak ellenére, hogy az önbecsülésem a béka seggétől is lejjebb volt titkon abban reménykedtem, hogy a jóképűségem és normális, udvarias viselkedésemre a nők felfigyelnek és vonzódni fognak hozzám. Hiszen én különb vagyok azoktól a romantikátlan bunkó férfiaktól, akikre mindig is panaszkodtak.

Udvarias vagyok, kedves, megértő, türelmes. Soha nem szoktam ordibálni és imádok romantikázni.

Sőt még jól is öltözködöm. Igaz nehezen tudom elképzelni, hogy engem bárki is szeretni tudna, hiszen én egy szerethetetlen alak vagyok, aki a világon semmihez sem ért. Nincsenek barátaim, nincsenek céljaim.

Tulajdonképpen egy csődtömeg vagyok.
De ezek talán a kívülálló számára nem láthatóak. Nem baj,eltakarom ezeket az apróságokat, mert, ha ő van ezek nem számítanak többé…

Csak ki ne derüljön, mert akkor vége mindennek. Úgy látszik azonban Nórának nem volt túl jó az ízlése a férfiak terén, mert hiába láthatta, hogy én micsoda főnyeremény vagyok a levelezéseink semerre sem haladtak, így be kellet ismernem magam előtt:

Nem érdeklem őt! „ Soha semmi nem sikerül úgy, ahogyan én szeretném! Hogyan is képzelted, hogy őt érdekelni fogja egy ilyen fickó. Hát nézz már magadra! Újból bebizonyosodott, hogy mekkora egy rakás szerencsétlenség vagy!”

email

Szólj hozzá Te is