Olvass könyveket, melyek lökést adnak számodra a nap legelején

Olvass könyveket, melyek lökést adnak számodra a nap legelején

Olvasási idő: 1 perc | kategória: Önbizalom | 0

Alapvetően a személyiségfejlesztő könyveket kétféle kategóriába lehet sorolni. Az egyik a „tenni”, a másik az „inspiráció” kategóriába tartozik.

könyvekA „tenni” könyvek jellemzően olyanok, hogy konkrét gyakorlatokat, feladatokat tartalmaznak, melyeknek akkor van értelmük, ha megcsináljuk őket. Éppen ezért az ilyen könyveket nem érdemes csak úgy elolvasni, hogy erre is rámondhasd, „ezt is elolvastam”.

Ehelyett inkább olvasd sokkal lassabban, akár csak pár oldalt naponta, de alkalmazd a benne leírtakat. Csak így van értelme, így tudsz fejlődni általa.

A Nincs Többé Jófiú! könyvünk is ide tartozik. Ha olvastad, akkor láthattad, hogy több mint negyven kitörési gyakorlatot tartalmaz, melyek elvégzése nem két percet vesz igénybe. Ja, hogy azt sok idő és energia megcsinálni? Ha igazán nagy változást akarsz elérni az életedben, akkor a rossz (?) hír az, hogy ennek ára van. Energia, idő, pénz, stb. De amikor megcsinálod ezeket, olyan emberré válsz, hogy mindenki csodálkozni fog, mégis mi történt veled.

Nincs Többé Jófiú! ebookAz „inspiráció” kategóriába tartozóak pedig tipikusan azok a könyvek, melyeket könnyű olvasni, akár lehetnek regény formában, akár csak rövid sztorik. Nagyon szeretem a regény formába bújtatott önfejlesztő témákat, amilyen például Dan Millman: A békés harcos útja, vagy Robin Sharma: A szerzetes, aki eladta a Ferrariját című könyvek. De ide tartoznak a különböző életrajzok sikeres emberekről (Steve Jobs, Richard Branson, Benjamin Franklin), vagy az olyan könyvek, melyek pl. sok rövid sikersztorit tartalmaznak (Erőleves a léleknek c. sorozat).

Este lefekvés előtt az inspiráció kategóriába tartozóakat érdemes olvasni, hiszen akkor már úgysem állnál neki megvalósítani. Reggel már annál inkább olvashatod a tenni könyveket, azzal a feltétellel, ha szánsz időt arra is, hogy megcsináld a benne foglaltakat.

email

Szólj hozzá Te is