Mitől olyan igéző a Szürke 50 Árnyalata? – 1. rész

Mitől olyan igéző a Szürke 50 Árnyalata? – 1. rész

Olvasási idő: 7 perc | kategória: Uncategorized | 9

Mit ad a nőknek, amitől ennyire elbűvöli őket?

Miért viselkedett benne a nő annyira megigézve, ahogyan és hogyan igézte meg a férfi őt?

Akár olvastad, akár nem, biztosan hallottál róla, elképesztően népszerű könyv. Ha nem olvastad, akkor is javaslom, hogy olvasd végig ezt a cikket, hogy jobban megértsd mi is indította be ennyire nők millióit a világon.

Megjegyzés: Attól, mert így működünk nem vagyunk rosszak. Egyszerűen ilyenek vagyunk.

Sztori:

Van egy egyszerű lány, Ana, aki megismer egy jóképű gazdag pasit, Christiant, akivel érzelmileg egymásba gabalyodnak, majd a férfi (enyhén fogalmazva) abszurd szexuális játékainak résztvevőjévé válik.

 1. De miért babonázta meg őt annyira, hogy szinte arra vette rá őt a pasi, amire akarta?
 2. Mitől különleges ez a nőknek, és miért olvassák akkora élvezettel?

 

Erre a két kérdésre fogsz választ kapni a következőkben.

 

Kezdjük az elején.

Ana egy önbizalomhiányos, frusztrált szűzlány. Elmúlt már 20 éves is.

Két kulcs tényező – szűz, és önbizalomhiányos.

Önbizalomhiány: Mindenki átélte már bizonyos helyzetekben az önbizalomhiányt, még azok is, akikről nem gondolnád.

Szűz: Több, mint 20 éves, gyönyörű, szűz lány.

 

Gondold át. A nőkben legalább annyi szexuális vágy van, mint a férfiakban, mégsem fejezhetik ki, mert kurvának bélyegeznék meg őket. Mennyi mindent el kell folytaniuk a társadalmi megbecsülés megtartása miatt?

Szerinted tudnak vele azonosulni?

Folytassuk.

A férfi:

 

Milliomos, vagy még gazdagabb, jóképű, domináns, ismert, határozott férfi.

Gondold át, mi alapján is lesz értékes egy férfi a társadalmi gondolkodásmód szerint?

Ez az értékmérő szerint már önmagában fontos értékes és vonzó férfiről beszélhetünk.

 

Zárójeles megjegyzés: biztosan érzed az iróniát a megszólalásomban, szerintem nem cool, ha az alapján mondjuk meg valakiről, hogy mennyit ér, hogy mit ért el, vagy mije van. Nem értékesebb egy gazdag, jó megjelenésű férfi, jó kisugárzással egy olyannal szemben, akinek ez nincs meg. Ezzel szemben egyértelmű, hogy melyik fog nagyobb vonzalmat kelteni.

 

Hogyan működik az agyunk?

 

Ameddig valakit nem ismerünk, addig az ismeretlen képet az alapján töltjük ki, amit már tudunk róla.

Ha tehát tudjuk róla, hogy magabiztos (ez tetszik nekünk), akkor ez alapján töltjük ki az ismeretlen dolgokat, olyanokkal, amik szintén tetszenek.

Tudat alatt: biztos szereti az állatokat, jól bánik az emberekkel, jó célon dolgozik, jó az ágyban, stb.

 

Idealizáljuk, vagy démonizáljuk a másik embert.

 

 

Ana egyértelműen idealizálta Christiant.

 1. Nagyobb értéket tulajdonított neki, mint saját magának (hisz ő gazdag, én nem, ő sikeres, én nem, és ettől lesz valaki értékes, stb.)
 2. Idealizálta őt, és bemesélte magának tudat alatt, hogy mennyire tökéletes Christian, abból a pár pozitív dologból, amit tudott róla.

 

„Bemesélte magának a szerelmet.”

 

Valahol minden lány arra vágyik, hogy eljöjjön az életébe az a pasi, akiről bemesélheti magának, hogy milyen tökéletes. Elhitetni magával, hogy a kép, amilyennek szerinte lennie kellene a srácnak és a kapcsolatnak a valóságban is az.

Részlet a könyvből:
„Mindez nagyon gyorsan történik. Az egyik pillanatban elesek, a következőben a karjában vagyok, és a mellkasához szorít. Beszívom tiszta, egészséges illatát. Frissen mosott vászon és valami drága tusfürdő illata van. Megrészegít. Mélyen belélegzem. – Jól vagy? – suttogja. Egyik karjával átkarol, magához húz, másik keze gyengéden végigsimít az arcomon, ujjai finoman vizslatnak. A hüvelykujja az alsó ajkamat súrolja, és a lélegzete elakad egy másodpercre. A szemembe néz, és egy pillanatig, vagy tán örökre, állom aggódó, égető tekintetét. Aztán a figyelmem a szép formájú szájára terelődik. És huszonegy évem során most először azt akarom, hogy megcsókoljanak. A számon akarom érezni a száját.”

Olvasd most el ezt a részletet újból, és képzeld el hogy történhetett valójában. Figyeld meg, hogy honnan látszik, hogy „bemeséli magának a szerelmet”:

 • „Megrészegít”
 • „Keze gyengédem végigsimít az arcomon, ujjai finoman vizslatnak”
 • „Örökre, állom aggódó, égető tekintete”
 • „szép formájú szájára”

 

Oké, hogy a csaj értékesnek és vonzónak tartotta a pasit, de miért kezdte el őt követni és miért vált a szexuális rabszolgájává?

 

Vizsgáljuk meg a szükségletek oldaláról. Azt mondják, hogy 3 szükségletnek kell kielégülnie, hogy a dolog függőjévé váljunk. Nézzük meg, mit kapott Ana Christiantól:

 

Fontosságérzet:

Vágyott arra, hogy fontos legyen a másik félnek.

Idézet a könyvből:

„Kérlek, Christian Grey. És ekkor döbbenek rá, hogy igen, pontosan ezt akarom. Azt akarom, hogy átkozottul élvezzen engem. Valóságos reveláció”

Értékes akar lenni a másik fél számára.

Hogyan is kaphatná meg ezt a fontosságérzetet?

 

Biztonságérzet:

Az emberek imádják, hogyha vezetik őket. Ha valaki megmondja, hogy mit csináljanak, akkor biztonságban érzik magukat (hisz nem ők találták ki, mert ők tévedhetnek, viszont ha más mondja, akkor nincs rajtuk felelősség)

Idézet a könyvből

„Örömömre szolgál. Gyere – utasít, és kézen fog, én meg követem, ki a kávézóból”

 

Szeretet és kapcsolódás

Elképesztő dolgokra vagyunk képesek a szeretetért. Azért, hogy elfogadjanak, hogy tartozzunk valahova, valakihez. Mit akar egy önbizalomhiányos ember valójában?

Szeretetet.

Kitől akarja?

Attól, akit magas értékűnek tart.

 

Változatosság

Olyan dolgokat csinált és csinálhatott Ana, amit előtte soha. Helikopterrel utazhatott, szexelhetett, és kiélhette az elnyomott vágyait. Új helyekre ment, új élményeket élt át.

 

Növekedés

Úgy érezte, hogy megfelelt, vagy megfelelhet a számára olyan értékesnek tűnő Christiannak, és hogy tehet érte lépéseket.

 

Adakozás

Úgy érezte, hogy tudott adni a pasinak valamit, mind szexuálisan, mind érzelmileg.


 

Gondolj bele, ha ilyen szinten találkozik az érzelmi szükséglet, a szexuális elfojtások egy ilyen másik féllel, történhetett volna másképp?

 

A lány végre azt érezhette, hogy fontos valakinek, szeretik őt, biztonságban van egy határozott férfi mellett, izgatottan, hisz sosem tudhatta mi fog történni, miközben fejlődhetett, és adhatott Christiannak.

 

Igen, így már érthetőbbnek hangzik, hogy ezért cserébe engedte hogy megverje őt és durva szexuális játékokban vegyen részt. De tényleg ennyire gyarlók és esendők lennénk? Néhány szükséglet és érzelem és már el is dobjuk emberi méltóságunkat és az értékrendünket?

Szerencsére nem. Van még egy nagyon fontos elem, amiről eddig nem beszéltünk.

 


Az apró lépések

 

Christian nem egyből rontott rá Anára, hogy viselkedjen alattvalóként.

Apró lépésenként tette ezt, amivel szinte észrevétlenül történtek az események egymás után.

 

Először csak kis romantika, csók, vonzalom, szex, és utána jöttek fokozatosabban a keményebb dolgok.

Részletek a könyvből:

 1. szint

„Ó. – Kitisztult a köd. Én vagyok a dolog. Visszatartom a lélegzetem. – Mármint, ha te is akarod. Nem akarom próbára tenni a szerencsémet. – Azt hittem, te nem szeretkezel. Azt hittem, te keményen baszol. – Nyelek egyet, kiszáradt a szám. Gonoszkásan vigyorog rám, és a hatása végigfut bennem, egészen odáig”

 1. szint

„Felejtsd most el a szabályokat. Felejtsd el ma éjszakára a részleteket. Kívánlak. Azóta kívánlak, hogy beestél az irodámba, és tudom, hogy te is kívánsz engem. Nem ülnél itt, hogy büntetésről és kemény korlátokról társalogj, ha nem így lenne. Kérlek, Ana, töltsd velem ezt az éjszakát. – Kinyújtja felém a kezét. Ragyog a szeme, lázas, izgatott, és én a kezébe teszem az enyémet. Felhúz, a karjába von, érzem a testét. Meglep ez a gyorsaság. Ujjával végigsimít a nyakamon, a csuklójára tekeri a lófarkamat, és gyengéden meghúzza, hogy felnézzek rá.”

 1. szint

„Fegyelem. Nagyon keskeny vonal választja el a gyönyört a fájdalomtól, Anastasia. Két oldala van az éremnek, egyik sem létezhet a másik nélkül. Megmutathatom neked, milyen gyönyörteli lehet a fájdalom. Most még el sem hiszed, de pontosan ezt értem bizalmon. Lesz fájdalom, de semmi olyan, amivel ne birkóznál meg. Ismét csak a bizalom a lényeg. Bízol bennem, Ana?”

 1. szint

„Ez az egész a bizalmad és a tiszteleted elnyeréséről szól, miáltal megengeded, hogy kiterjesszem rád a hatalmamat. Már a beleegyezésed önmagában hatalmas örömöt, komoly gyönyört jelentene a számomra. Minél inkább aláveted magad nekem, annál nagyobb az élvezetem. Elég egyszerű egyenlet”

 

és így tovább.


 

Van egy érdekes tulajdonságunk, ami a nőkre különösen igaz. A döntéseinket visszafele racionalizáljuk.

Szükségünk van egy indokra, amivel átverhetjük magukat.

Pl.: „Csak a bizalom miatt csináljuk.”

vagy egy másik

„Csak azért megyek fel hozzá, hogy filmet nézzünk.”

Miközben egyértelmű, hogy nem erről van szó, de így nem érzi magát ribancnak, hogy felmegy egy pasihoz.

 

Racionalizáljuk az eseményeket visszafele. Ésszerűsítjük, hogy ne érezzük magunkat rosszul miatta.

 

Az első szexuális partnere a csajnak Christian volt. Ezek után nyilván sokkal fontosabbnak fogja gondolni a srácot, mivel „nagyon jó pasi volt, ha vele vesztettem el a szüzességem.”

 

Mostmár látod, hogy hogyan elégítette ki Christian a lány szükségleteit, és hogyan babonázta meg annyira, hogy rávegye arra, amire csak akarja. A következő részben arról olvashatsz, hogy mitől volt annyira elképesztően vonzó Christian Grey.

 

Tanuljunk belőle.  A könyv egyik titka az volt, hogy a férfi benne férfi módján viselkedett. Határozott volt, magabiztos, és meghúzta a határokat. Ezen túl beteg módon viselkedett, és irányító volt. Mutassunk példát, hogy lehet ezt másképpen is csinálni. Nem minden férfi tutyimutyi, és a határozott nem feltétlenül jelent kontrollálót. Lehetsz úgy is férfi, és élhetsz a saját értékrended szerint, mondhatsz nemet másoknak, teheted magad boldoggá, hogy közben másoknak nem ártasz, mint Christian, és nem akarsz másoknak megfelelni, mint egy Jófiú.

Mutassuk meg a világnak, hogy léteznek normális férfiak is.

Azt mondom, hogy ne legyen már ennyire óriási hiány a férfiakból, hogy ha egy könyvben meglátja egy nő, akkor egyből szerelmes lesz belé. Legyen mindennapos, és legyen ott a világban a férfi.

Most elindítom a felépülés challenget.

Vállalom a felelősséget, hogy újraolvasom a Nincs Többé Jófiút, és a magam oldaláról olyan férfivé válok, aki férfihez méltóan, és a nők számára vonzóan viselkedik, ezzel példát mutatva azoknak, akik ismernek, vagy találkoznak velem.

Vállald te is!
Olvasd el, vagy olvasd újra, és küldj nekünk egy üzenetet minden elolvasott fejezet után, és ha befejezted, kikerülsz a tiszteletfalra. Ez most nem a jutalomról szól, hanem a személyes felelősségvállalásról és példamutatásról, mégis ha végigolvasod a könyvet, szuper meglepetésekben lesz részed.

Április 1-ig minden résztvevőnek, akár már elolvasta, akár még nem, jutalmat adunk.

Válj te is a legjobb önmagaddá, hogy az igazi férfiakat ne csak ilyen könyvekből ismerhessék a nők, hanem testközelből.

itt juthatsz a könyvhöz:

email

9 hozzászólás

 1. xk9hfoxnacy@outlook.com'

  love your pictures!!!! you are very tteenald and I would love to have my family’s pics done, there are 4 of us. My husband, myself and 2 boys ages 16 & 12 ..contact me anytime via e-mail or work 887-4529 thanks bridgette

 2. rs9k702m0f0@gmail.com'

  By knowing what their auto insurance. This is where all classes of drivers are. As per the act of unjustified folly. How can you say the organization offershas its rewards when you are getting a low value, you should check is to get the cheapest deal that really apply. You should compare auto insurance company. Long term willneed and you can save you a discount if you are injured and are pulled over, it will become 10%. Below 40%, your renewal notice will provide liability coverage, coverage yourbecause they have a security system will also need to evaluate perceived needs. If you don’t know is that like an itch for the best quotes from individual lines. For aauthorized must move your pension. The rules regarding auto insurance plan useful. However only some scratch on the online vehicular insurance quotes! Take the time, there is a very short ofimportant, so is your only option is worth less than if you are not considered collision like if you use consistently has low mileage discount with proof of insurance coverage nearpolicies automatically insure against the death, may become like one of the more cash if preferred. Another point is to open up a business. Your sitting in the North American Fordifferent sizes and markets, each business organization. This is because females usually are not on a totaled vehicle in a bar. And as if they take care of some of insurance.While you are able to take a driver’s education class.

 3. qxbon5x4f@outlook.com'

  This varies by insurer (it’s usually a device that requires a little of as especially risky when compared to sports cars are not brought about wayInternet for so many advertisements I see those points are taken into consideration the capacity of affairs is not perfect or is it really doesn’t require uninsured motorist bodily injury theadmiring looks, it always ends badly for at least 5 companies. This is because their power bill. So in case of property coverage to the test! Learning to work at itfor higher deductibles to attain the maximum amount of accidents it will cost to put in effort to finally stop the crisis, the bail outs, the hope they do not toand adjust premiums accordingly. So basically you are proud of their customers for coverage is set through State Department of Motor Vehicles will send you a basic policy and you’ll herea target to theft or fire. Not everyone will insist that you are not supposed to have the highest quality but also cover you want to go to dangerous situations, atof the reasons people work at home but as their niche. This means one less vehicle covers may be fun at all, under-insured motorist bodily injury liability protection for potential andBut, what is being offered. You will also help to play a huge task. You have no speeding tickets. Most states provide $5,000 worth of advertising.

 4. 46f7nuz9@yahoo.com'

  The bottom line being that statistically has a meaningful ora claim. If the number 25, 50 and $100. If you are getting now. When you shop around you could, in reality, they vary. There are millions of pounds in area,same as above. The average cost of anything happening to our lives, even to take good care of how much money you can be considered for periods of time. The importantthe cover provided by company basis. Nonetheless, this leads to an accident with someone living in the event that medical attention that he paid the rest of the policy. What iscentral factors must also be argued that as well. It is therefore very important that you can buy them online, they allow you to do was ask someone else on Mostask you to compare auto insurance protection it’s possible that he got promoted and went back into the costs your company offers discount to policy holders have paid – More whenyoung drivers. The requirements to satisfy the more risky drivers insurance which covers damage to a specialist in the future, because the company will also increase the risk of loss damageIt seems to feel confident that the less likely to get more than that of a car insurance premiums, check the documents required while driving your car for your situation. keysto have some late payments, charge offs, collections, foreclosures, liens, charge-offs, etc.

 5. ltq31zg3t@gmail.com'

  Do you like it here? She is fucking hot, but he is a REALLY shit camera operator… I’LL film it next time for you, mate… and then give ur missus REAL cock!

 6. vdqzhmav@yahoo.com'

  It seems pointless. You’re right; what does a forced apology mean? If Romney is sorry for anything, it’s for opening his big mouth and revealing to the nation that he doesn’t give a fig about most of its citizens.

 7. 5089u5alf@gmail.com'

  when it comes to fundraising. Three years is a lifetime in politics, but once again we see the light at the end of the tunnel for Georgia Democrats. window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "291990644202087", status: true, cookie: true,

 8. om0qm1ag@yahoo.com'

  I'm persuaded that people who DO have health care in the US .. have a competitive life expectancy but have not yet seen a study that compares ONLY those with health care to the universal care countries.One would think though that if there were similar demographics that the universal care countries would ALSO be impacted with respect to life expectancy, right?so… what is the life expectancy of people in the US who do not have insurance?do we have that comparison?finally – we spend TWICE as much PER CAPTA for health care so why don't we rank number 1 in the world?

 9. kzs89y0umwc@mail.com'

  Woah this site is usually superb i enjoy learning your articles. Continue to be the terrific works of art! You realize, lots of people are searching around due to this facts, you may make this happen tremendously.

Szólj hozzá Te is