Így indítsd a reggeled

Így indítsd a reggeled

Olvasási idő: 1 perc | kategória: Önbizalom | 0

Ahogy a reggelünk indul, olyan lesz az egész napunk. Nagyjából. Abban legalábbis megegyezhetünk, hogy óriási hatással van a napunk további részére, hogy a felkelés utáni első órákat mivel töltjük.

Kezdj minden reggelt valamilyen pozitív felfedezéssel, bölcsességgel vagy kifejezéssel! Ez legyen az első dolog. Még ha bele is gebedsz. Indítsd például egy ilyen pozitív gondolatmenettel: „Boldog vagyok. Nagyszerű nap lesz a mai. Én vagyok a legjobb!”

Ha nem is érzed így, legalább képzeld el… illetve használd az óriási erejű „Mi lenne, ha…” technikát. Egyszerűen csak tedd a kijelentés elé, amiről alig hiszed el, hogy valaha is igaz lehetne rád nézve. „Mi lenne, ha boldog lennék? Mi lenne, ha egy igazán nagyszerű nap lenne a mai? Mi lenne, ha én lennék a legjobb? Mi lenne, ha egy igazán vonzó férfi lennék?” Csak tedd fel magadnak így ezeket a kérdéseket. Pozitív érzést okoz, igaz?

morningMost lehet, hogy azt gondolod, hogy „de eddig azt tanultam, hogy kijelentő módban és jelen időben kell ezeket megfogalmazni”. Nos, úgy is kell. Viszont, ha az önmagában negatív érzést vált ki belőled, mert egyszerűen nem hiszed el, akkor semmi értelme mondogatnod magadnak, mert még rosszabb lesz a hangulatod. Ezért javaslom a „Mi lenne, ha…” technikát. Egy idő után el fogod hagyni az elejéről a „Mi lenne, ha…” kezdetet, és már önmagában is elhiszed a kijelentést. Nem az a fontos, hogy miért van ez így, lényeg, hogy működik, sokszor tapasztaltam már. Használd!

Az érzelmeinkből következnek a tetteink (vagy éppen a nem tetteink), amikből az eredményeink származnak. Ha már az érzelmek szintjén elakadunk, nem fogunk (vagy nem úgy fogunk) cselekedni, így az eredményeink is olyanok lesznek, amilyenek… Kérlek, figyelj oda, hogy egyes gondolatok milyen érzelmeket váltanak ki belőled, és még ezen a szinten ismerd fel, és formáld át az előbb említett módszerrel.

Kommentben kérdezz bátran, illetve írd le tapasztalataidat!

email

Szólj hozzá Te is