Hogyan hackeld meg az érzelmeid?

Hogyan hackeld meg az érzelmeid?

Olvasási idő: 2 perc | kategória: Egyensúly, Önbizalom | 0


Ebben a cikkben egy olyan dolgot szeretnék neked megmutatni, ami megváltoztathatja az egész életedet, ami az enyémet is egészen átformálta amióta tudok róla.

Tudjuk azt, hogy mi engedjük meg saját magunknak azt, hogy jól érezzük magunkat, vagy rosszul érezzük magunkat, hogy sikerélményt érezzünk, vagy kudarcot, hogy szégyent érezzünk, vagy éppen szeretetet. Remélem, ezt nem kell magyarázni, a többi cikkből megtanulhatod, hogy ezeket hogyan csináld, hogyan tanuld meg.

Milyen feltételeket szabsz?

Amit érdemes magyarázni, hogy milyen feltételeket szabunk magunknak ehhez. Hogyha olyan feltételeket szabunk, amiket nem tudunk teljesíteni, vagy amit nagyon bonyolult teljesíteni, akkor valószínűleg nem fogjuk megnyerni a saját magunkkal folytatott játékunkat, tehát veszíteni fogunk a saját játékunkban, ezáltal szenvedést és fájdalmat tapasztalunk meg.

Amennyiben olyan feltételeket tűzünk ki, amiket teljesíteni tudunk – és sikerélményt tudunk elérni – akkor megnyerhetővé tettük a játékot.

 

Példa: Akkor érezhetem a szeretetet, hogyha a másik ember simogat és ölelget engem, vagy elismer. Ez könnyen lehet egy önkorlátozó meggyőződés, egy feltétel a szeretethez. Ez a feltétel milyen gyakran teljesül, amikor találkozol az emberekkel? Hányan szoktak téged ölelgetni, meg simogatni, elismerni folyamatosan? Nyílván a legtöbb ember ezt nem mutatja ki elsőre, vagy nem is kommunikálja ezt. Ilyenkor te érezhetsz egy egyfajta szorongást, ha ezt nem kapod meg, mert tulajdonképpen megnyerhetetlenné tetted magadnak a játékot, ezáltal sokkal kevesebb szeretetet fogsz érezni.

Legyen megnyerhető a játék!

Ellenben, ha az a feltételed a szeretetre, hogy ez az ember biztos szeret engem, és már azáltal, hogy a társaságomban van, érezhetem az ő szeretetét, vagy én is adhatok neki szeretetet, akkor megnyerted a szeretet játékát, és egy csomószor élheted meg a szeretet érzését. Vagy legyen ez a sikerélménnyel, amikor kitűzöl magadnak valamit, például olvasni akarok, és azt tűzöm ki, hogy 40 oldalt akarok olvasni, emellett még 2 órát tanulni, edzeni, főzni, bevásárolni, találkozni a barátaimmal, a holnapi teendőket összeírni, akkor valószínűleg nem fogod mindegyiket megcsinálni. Eléggé görcsös, ha ez kell mindahhoz, hogy jól érezhesd magadat a jelen pillanatban.

T. Harv Eker-től tanultam, amit elkezdtem beépíteni az életembe, hogy apró lépéseket tűzök ki magamnak, például azt, hogy 1 oldalt olvasok, vagy csak leülök meditálni. Ha nem kell ott üljek fél órán keresztül, akkor teljesen más az egész napom, a hozzáállásom, mert ha azt teljesítem, hogy olvastam 1 oldalt, vagy hogy leültem meditálni, hogyha ezt tűztem ki magamnak, onnantól kezdve megvan a sikerélményem és jól tudom érezni magam és tudok olyan ember lenni, aki ha valamit kitűz, azt teljesíti.

Viszont ha olyan sok dolgot tűzök ki magamnak, ami kb. vállalhatatlan, akkor rosszul is érzem magam, és nem is érzem magam olyan embernek, aki megcsinálja azt, amit kitűz magának, pedig szerintem ez nagyon fontos, és egy férfi életében ez nagyon sok erőt adhat.

Tűzz ki kisebb célokat!

Tehát próbáld ki te is azt, hogy tűzz ki magadnak kisebb célokat, apróságokat, amiket tényleg nagyon egyszerű megtenni, és ha ezen felül még sikerül valamit csinálnod, tegyük fel, nem csak 1 oldalt olvasol el, hanem mondjuk 40-et, akkor az egy nagyon király dolog, az egy bónusz.  Ne várd el magadtól azt, hogy mindent tökéletesen kelljen megcsinálnod, mert ez az önbecsülésedre is rossz hatással lesz, nem fogod jól érezni magad.

Szóval tedd a játékot megnyerhetővé!

email

Szólj hozzá Te is