Hogyan tudsz fejlődni a fogmosástól?

Hogyan tudsz fejlődni a fogmosástól?

Olvasási idő: 2 perc | kategória: Önbizalom | 1

Ebben a cikkben egy olyan hasznos szokást fogok megmutatni Neked, mellyel felturbózhatod a mindennapi „kötelező” cselekvéseidet, szokásaidat úgy, hogy azok is a fejlődésedet szolgálják. Biztos hallottad már, hogy cselekedeteink nagy részét megszokásból végezzük. Az, hogy most mennyi a pontos százalék, mindegy is, lényeg, hogy több mint 50%-át cselekvéseinknek rutinszerűen tesszük.

Hanganyaggal tanulás Nincs Többé JófiúGondolj csak bele, hogy egy átlagos napod hogyan épül fel. Felkelsz, mosakodsz, reggelizel, utazol az iskolába vagy a munkahelyre, találkozol ugyanazokkal az emberekkel, dolgozol, ebédelsz, dolgozol, hazautazol, vacsorázol, aztán leülsz a fotelbe olvasni vagy rosszabb esetben tévét nézni, és lefekszel aludni, aztán kezdődik minden elölről.

Nézd csak meg az előbb felsorolt kifejezéseket – szinte mindegyik rutinszerű cselekvés, melyet nap mint nap elvégzel anélkül, hogy észrevennéd, illetve nagyobb erőfeszítést kívánna a részedről. Egyrészt ettől lehetsz kiégve, ettől lehetsz boldogtalan, másrészt óriási ereje lehet a rutinoknak, ha tudatosan és megfelelően használod őket. Ha már úgyis szokásokból épül fel a napunk, miért ne fordítsuk ezt az előnyünkre? Nézzük is, hogyan tudod egyszerűen összekötni a fejlődéseddel az amúgy is „kötelező” cselekvéseket:

Hallgass hanganyagokat, miközben utazol, főzöl, eszel, mosogatsz vagy takarítasz. Ezek olyan tevékenységek, melyek nem igazán igényelnek különösebb odafigyelést, így tudsz koncentrálni az aktuális anyagra is.

Mindig csak abban a témában hallgass, aminek megtanulása éppen szükséges egy adott projektedhez. Ha mondjuk sales szöveget kell írnod a weboldaladhoz, akkor ebben a témában hallgass hanganyagot. Nincs túl sok értelme más témában tanulni azzal a szándékkal, hogy „majd egyszer jó lesz valamire”, hiszen az iskolában is így tanultunk folyamatosan, és jelenlegi a munkahelyeden nagy valószínűséggel nem/nem teljesen az iskolában tanultakat alkalmazod. Az adott feladat elvégzéséhez tanultad meg a szükséges információkat. Ha így tanulsz, sokkal hatékonyabb és eredményesebb leszel.

Természetesen hallgathatsz más anyagokat is, nem csak azokat, amelyeknek a megtanulására éppen szükséged van, de ilyenkor tudatosítsd, hogy ezt most azért hallgatom, hogy szórakoztassam magam, stb. Ha tanulási céllal teszed, mindig azt hallgasd, aminek a megtanulása éppen az adott helyzetedben látható változást eredményezhet.

email

Egy hozzászólás

  1. […] be, amikor elkezdtem alkalmazni a reggeli rutint (a blogon találhattok róla egy nagyon jó cikket) és minden napomat olvasással kezdtem. (Pál Ferenc: A szorongástól az önbecsülésig c. […]

Szólj hozzá Te is