Hogyan csökkentsd felére a frusztrációd?

Hogyan csökkentsd felére a frusztrációd?

Olvasási idő: 3 perc | kategória: Egyensúly, Önbizalom | 0

 

Legyenek egyértelmű elvárásaid magaddal szemben!

Az első az, hogy legyenek egyértelműek az elvárásaid magaddal szemben.

Ez nagyon-nagyon durván fontos, és nem gondoljuk, hogy milyen jelentősége van.

Azért mondom ezt, mert tapasztaltam magamon, hogy előfordult, hogy mondjuk ezt a  dolgot még megcsinálom, még mielőtt elmegyek vacsorázni – mondtam ezt magamnak.

Aztán megcsináltam, majd ”még ezt még megcsinálom, és ezt még megcsinálom, és ezt még megcsinálom” – és sosem voltam elégedett magammal, hogy most akkor elég dolgot elvégeztem, mert az volt bennem, hogy ”még mindig nem jó, még mindig nem jó, mert még mindig csinálhattam volna többet”.

Holott, amikor először megígértem magamnak azt, hogy na még ezt megcsinálom, akkor lehetett volna az, hogy utána tényleg elmegyek vacsorázni.

Na most ennek kettő hátulütője van.

  1. Az egyik az, hogy ez egy olyan üzenetet küld a tudatalattimnak – meg nyilván a tiednek is, hogyha ezt csinálod – hogy te még nem vagy elég jó ahhoz, hogy megvacsorázhass.
  2. A másik az, hogy nem egyértelműek az elvárások.

 

Tehát nem tudhatod, hogy mikor vagy jó és mikor vagy rossz.

 

 

Már most jól érezheted magad!

 

 

A másik dolog, hogy ugye mindent azért csinálunk, hogy egy nap majd jól érezzük magunkat.

Ez tényleg mindennel így van:

 

  • Azért edzem, hogy amikor a tükörbe nézek, akkor jól nézzek ki, és ez jó érzéssel töltsön el.
  • Azért járok egyetemre, hogy majd legyen egy olyan állásom, hogy az jó érzéssel töltsön el.
  • Azért csinálom a videókat, hogy jó érzés legyen miközben csinálom, és hogy jó érzés legyen, amikor valakinek tudtam vele segíteni.Na most hogyha erre rágörcsölök, akkor az nem biztos, hogy megéri.

Tehát ugye azért csinálom az egészet, hogy jól érezzem magam tőle. Viszont hogyha elkezdek rajta görcsölni, hogy úristen még ezt megkell csinálnom és hasonló, meg szarul érzem magam miatta, annak semmi értelme nincsen.

Mivel az egésznek az a célja, hogy majd egy nap jól érezzem magam, és hogyha egyértelműek az elvárások magaddal szemben, akkor tudod, hogy mikortól érezheted magad jól.

Lehet, hogy már most jól érezheted magad, mert nincsenek elvárásaid magaddal szemben, és ez kurva jó, hogyha ilyened van, de lehet az is, hogy teljesítetted az elvárásokat, amik egyértelműek voltak magaddal szemben.

Nézzünk egy példát:

Az az elvárásom, hogy ma elolvasok 10 oldalt. – És hogyha 30 oldalt olvasok és nem 50-et, akkor nem fogom magamat piszkálni miatta, hogy miért nem 50-et olvastam.

10 oldal volt a kitűzött, azt megcsináltam, büszke vagyok magamra és megdicsérem magam.

És ugye amellett, hogy mindannyian többek vagyunk, mint egy elme – meg többek vagyunk, mint egy személy és a személyiségünk -, ezeken túl ott van bennünk az, hogy mindannyiunknak szüksége van arra, hogy kedvesek legyenek velünk.

Most túllépünk azon, hogy más emberektől vagy magadtól – mert nyilván az alapja mindennek az, hogy szeresd saját magadat -, de akárki is vagy, ha nem vagy teljesen tökéletesen megvilágosodott spirituális tanító mondjuk, akkor nagyon valószínű a dolog, hogy neked is szükséged van arra, hogy kedvesek legyenek veled hogy értékeljenek téged, hogy szeressenek téged, hogy kifejezzék a hálájukat és az elismerésüket az emberek.

Csak itt most nem mindegy, hogy az elsődleges forrása az, hogy ezt más emberektől keresed és ezt milyen módokon próbálod megszerezni tőlük, vagy magaddal kezdesz el beszélni.

Csak akkor tudod magadnak kifejezni azokat a pozitív érzéseket, csak akkor tudod elismerni magad hogyha egyértelműek az elvárásaid magaddal szemben, hogyha ezeket teljesítetted, és igenis büszke vagyok magamra hogy ezt megcsináltam például.

És ezt így ki is fejezed magadnak, és nem bántod magad azért, mert még nem vagy teljesen tökéletes, hiszen igenis megtettél bizonyos lépéseket és ezért ez már önmagában becsülendő.

email

Szólj hozzá Te is