Hogyan alakítsunk ki egy elképesztő életet?

Hogyan alakítsunk ki egy elképesztő életet?

Olvasási idő: 8 perc | kategória: Önbizalom | 2

Hogyan hozzunk létre élhetőbb emberi kapcsolatokat?

Minden embernek 6 alapvető érzelmi szükséglete van.

1.       biztonság

2.       fontosságérzet

3.       szeretet és kapcsolódás

4.       változatosság

5.       növekedés

6.       adakozás

(Tony Robbins nyomán)

Így van ez a kapcsolatokban is. A problémák 99%-a arra vezethető vissza, hogy valamelyik igény ezek közül nem elégül ki.

Például vagy nem érezteted a partnereddel, hogy fontos neked, vagy nem érezteted vele megfelelően.

Mondjuk. Nap, mint nap keresed.
Te ezzel próbálod kimutatni a kedvesednek/barátodnak/anyukádnak/stb. hogy mennyire fontos neked.
De lehet, hogy neki többet jelentene, hogyha személyesen találkoznál vele.

Így te megteszed a lépéseket ugyan, de a rossz irányba, hisz a szerettednek nem erre lenne szüksége, és ez az igény ugyanúgy nem elégül ki, te pedig energiát teszel valamibe, amibe lehet, hogy nem kellene. Próbáld meg kideríteni (mondjuk kérdezd meg), hogy mi az, amitől érezné, hogy fontos neked?

 

Mi van, ha bántóan viselkedik?

Tony Robbinstól hallottam egy elképesztő, és számomra új igazságot.

„Akármit tesz, vagy mond a szeretted, azt jószándékkal teszi.”

Nem számít, hogy csúnyán beszél veled, nem veszi fel a telefont, megbánt, mert mindig jó szándék vezérli. Amikor nem keres téged, lehet az a célja, hogy érezze, hogy fontos neked, és azt várja, hogy te keresd. Vagy csak fél, hogy megbántod.

Amikor csúnyán beszél veled, akkor lehet, hogy azt szeretné, hogy figyelj rá. Ha megbánt, akkor is legtöbbször csak arra vágyik, hogy szeretetet kapjon tőled. De ebben a helyzetben most csak ezt tudja megtenni ezért.

Akármit tesz, azt jószándékkal teszi.

Egész más megközelítés, és TELJESEN máshogy fogod kezelni ezután a cselekedeteit.

 

Feltétel nélküli szeretet

Itt folytatódik a gondolatmenet.

Arra van szüksége, hogy feltétel nélkül szeresd.

Nagyon nagy szüksége van erre, főleg ebben a helyzetben.

Nem viselkedne így, ha nem lenne rád szüksége.

Ha feltétel nélkül akarsz adni szeretetet, akkor nem fog érdekelni, hogy mit kezd vele.

Ha úgy dönt, hogy nem fogadja el, vagy esetleg bántóan viselkedik, neked nincs semmilyen elvárásod felé.

Tudsz szeretettel viszonyulni hozzá akkor is, hogyha véget ér a kettőtök kapcsolata. Mert nem vársz semmit cserébe.

 

A problémák eredete

Amikor veszekszünk, akkor általában azt gondoljuk, hogy velünk van a baj. És sokszor ezért védekezni kezdünk, vagy támadóan viselkedünk.

Pedig minden esetben, amikor valami konfliktus van, az azért van, mert valami cselekedetünkkel ezt váltottuk ki belőle, vagy belső problémái vannak.

De sosem vagyunk rosszak! Sosem velünk van a baj! Maximum azzal, ahogy viselkedtünk. Amin változtathatunk is.

Semmi sem azért történik, mert ne lennénk elég jók.

Vedd észre, hogy ez már többről szól, mint Te. Fókuszálj kicsit arra, hogy mire lenne szüksége, miért csinálja ezt?

 

Mit tegyek?

A legtöbbször a választ már tudod. Akiket mentorálok, azt látom rajtuk, hogy ott van bennük a válasz, csak sokszor nem merik felismerni, mert attól félnek, hogy ez azt jelentené, hogy már eddig is felismerhették volna, de nem tették.

És ha nem tesznek meg valami helyeset, vagy helytelenül cselekszenek, akkor azt gondolják, hogy nem elég jók. Hogy nem értékes és fontos emberek.

Ne félj már ettől. Elég jó vagy és kész.

 

A leggyakoribb hiba emberi kapcsolatainkban:

A másikra energiaforrásként tekinteni.

Ha a másikra úgy tekintünk, mint akinek az a feladata, hogy kielégítse valamelyik igényünket. Ha a szüleinkre úgy tekintünk, hogy az a dolguk, hogy szeressenek, hogy eltartsanak. Ha a barátainkat arra használjuk, hogy éreztessék velünk, hogy fontosak vagyunk. Ha a partnerünktől akarjuk megkapni azt a biztonságot, ami…

Végig ott volt bennünk.

Határtalan energiák vannak bennünk, és ameddig a hiányból cselekszünk, addig negatív visszajelzéseket fogunk kapni.

Ameddig úgy viszonyulunk partnerünkhöz, barátunkhoz, hogy adjon nekünk, mert kell, hogy kitöltse a hiányt, vagy orvosolja a fájdalmunkat, addig szenvedést kapunk cserébe.

Senki nem szereti, hogyha el akarnak venni tőle valamit.

 

De akkor mégis mi legyen? Nyomjam el az igényeimet?

Ne tedd.

Elégítsd ki őket, Te magad.

A megfelelő módon.

Most jön a lényeg!

teljesség meditáció

Hunyd be a szemed. Lazulj el. Érezd, hogy egyre könnyebb és könnyebb vagy. Megszabadulsz minden tehertől. Megszabadulsz minden problémádtól.

Kezd el látni, hogy szárnyalsz. Hogy elkezdesz repülni. Hogy elhagyod a házadat. Hogy felrepülsz a város, ország, kontinens fölé. És biztonságban vagy, miközben repülsz. Egyre magasabbra és magasabbra jutsz, ameddig elérsz a teremtőhöz.

Érezd, hogy ez a teremtő mennyire fontosnak tart téged. Érezd, hogy mennyire szeret. Gondolj azokra a dolgokra, amikért hálás lehetsz. Érezd, hogy feltölt téged energiával, örömmel, boldogsággal.

Most képzeld el a szeretteid arcát. Érezd, mennyire szereted őket. Érezd, hogy mennyi szeretetet kapsz tőlük. Érezd, hogy egyre több és több szeretet áramlik át rajtad. Érezd, hogy megtölt téged a szeretet. Légy hálás érte. Érezd, mennyi embernek fontos vagy. Érezd, hogy mennyire fontos vagy saját magadnak. Hogy mennyire szereted saját magad.

Ha feltöltődtél térj vissza éber állapotodba, és nyisd ki a szemed. Érezd, hogy feltöltődtél.

Érezd, hogy mennyire más érzések járnak át téged. Érezd azt, hogy mennyire fontos/biztonságban/szeretve vagy.

 

 Minden érzés, amire szükséged van, itt van. 

Minden igényedre kielégülést kaphatsz, és minden vágyad beteljesül.

Gondold át. Ezek az érzések, és ez az erő végig ott volt benned. Saját magadból kaptad ezeket, és kielégültek a szükségleteid, saját magad által.

Saját magadnak segítettél. És feltöltődtél, (vagy ha rendszeresen csinálod, feltöltődhetsz) egy olyan állapotba, ahonnan őszintén tudsz adni. Ahol már feltételek nélkül tudsz szeretni. Ahol nincs szükséged arra, hogy bárki más is értékeljen, vagy szeressen téged, mert ezt te mind megkapod.

Mindenki ugyanolyan értékes.

Tudd, hogy nem kell másnak lenned ehhez, mint aki vagy.

Senkinek nem kell megfelelned.

Semmilyen maszkot nem kell fölvenned, hogy szeressenek, vagy értékeljenek. SEMMIT nem kell tenned azért, hogy elfogadjanak, mert MINDENT, amire csak szükséged van megkaphatsz saját magadtól (vagy ettől a teremtő erőtől).


 

Talán emlékszel az afro hajú néger nőre a titok című filmből. Elmondta a történetét, és elmondta, hogy amikor a titok c. filmet felvettél SEMMIT nem tudott a vonzás törvényéről. Egyszerűen csak saját magát adta, és azt az igazát mondta, amiben hitt. Ennek eredményeképpen ő lett a leginkább keresett előadó a titok szereplői közül.


 

Minden cselekedeted jön valahonnan.

Minden, amit teszel, az egy bizonyos érzelmi állapotból jön.

 

A hiány-állapotából vagy pedig a bőségből.

Mostmár tudod, hogy hogyan töltsd fel magad, hogy a bőségből tudj cselekedni.


Ismétlés

Minden cselekedeted valamelyik állapotból jön, és nagyon nem mindegy, hogy honnan!

Segíthetsz másnak, de ha ez a hiányból jön, akkor azt érezni fogja. Érezhető lesz, hogy vársz valamit cserébe. Adhatsz tanácsokat másnak, de ha ez a hiányból jön, és azért teszed, hogy fontosnak érezd magad cserébe, akkor „bukta a mutatvány ”.


 

ÉRHETSZ EL CÉLOKAT, DE HOGYHA EZ A HIÁNYBÓL JÖN, AKKOR SEMMIT NEM FOG SZÁMÍTANI!

Lehetsz akármilyen versenyen első/lehet akármennyi pénzed/stb. , de mélyen belül nem leszel boldog és elégedett, hogyha a hiány vezérel. Ha azt akarod, hogy majd akkor leszel fontos, ha te is egy coach leszel, és ezért akarsz coach lenni, nem leszel boldog. Így nagyon nehéz lesz, és meg fogsz akadni egy ponton. Sőt, nem fogod érezni azt a teljességet sem, amit akkor éreznél, hogyha a saját utadat járnád.

 

Járhatod a saját utadat is.

Mostmár tudod, hogy nem kell tenned semmit érte, hogy értékes/fontos legyél. Képzeld csak el, hogy mennyire más lesz minden mostantól. Mindened megvan, ami csak kell, hiszen csak kérned kell és megkapod.

 

Ezek után az egész életed felépítheted az önkifejezésed köré. Képzeld el, hogy azért fizetnek, mert kifejezed valódi énedet. És szerintem elég sok pénzt lehet vele keresni (lsd. Vishen Lakhiani, Neil Patel, Elliott Hulse, Eckhart Tolle, Osho, Dalai Láma, Richard Branson, Brendon Buchard, Tony Robbins, Kyle Cease, és rengeteg embert felsorolhatnék).

De ha nem is a pénzt nézed, mennyire beteljesült érzés azzal foglalkozni, amit szeretsz, az lenni, aki vagy, és azt mondani amit gondolsz?

A legnagyobbak használják ezt a belső erőt, ami mindannyiunkban ott van. Nevezd teremtőnek, vagy annak, amiben Te hiszel.

Agykontrollról hallottál már? Ott is ezt tanítják, ahogy Brian Tracy is erről beszél. Van bennünk egy erő, amit segítségül tudunk hívni, hogyha valamire szükségünk van.

 

Amit megtanultam:

Amilyen érzelmi állapotban vagy, úgy fogsz viselkedni. Ha rossz érzelmi állapotban vagy, egy hiány-állapotban, akkor el akarsz venni másoktól és rossz dolgokat fogsz magad köré vonzani.

Ha pozitívabb lelki állapotban vagy, akkor a világ is visszakacsint rád. Fel tudod oldani sok belső gátad.

Most jön valami, ami nagyon belső információ.

Gyerekkorom óta „haragszom” a szüleimre. Kamaszkorom óta nem tudtam (vagy csak nem akartam) rájuk szeretettel tekinteni. Elvártam tőlük, hogy szeressenek, vagy legalább adják meg azt, amire nekem szükségem lenne, és haragudtam rájuk, azért, mert ezt nem tették meg. A tőlük telhető legjobbat tették, de nekem nem erre volt szükségem.

És haragudtam rájuk. Amikor találkoztunk, csak veszekedtünk, vagy felszínes dolgokról beszélgettünk…

És ez a kapcsolat soha nem változott volna meg abban az érzelmi állapotban, amiben eddig voltam.

Féltem a szeretettől, féltem, hogy megsérülök. Féltem sokmindentől.

Viszont ha a cikk elejére visszatekintesz, ott a megoldás. Fel tudok töltődni olyan szintre, hogy megadjam nekik azt a szeretetet, és talán fontosságérzetet is, amire valójában szükségük van. Ebben az állapotban már tudom őket őszintén, szívből szeretni. Feltétel nélkül. Nem számít, hogy mit tesznek, jó szándékkal teszik. És nagy szükségük van az én feltétel nélküli szeretetemre. Nagyképűen hangzik, de igaz.pezsgő és töltődés

Szükségük van rá, hogy megkapják azt, amit olyan hosszú ideig nem kaptak meg maguktól. Megkapják azt, amit másoktól nem. Hogy is adhatták volna meg, ha nekik sem volt meg? Azzal, hogy feltöltöm őket, egy olyan állapotba tudom hozni őket, ahol ők is őszintén tudnak adni, feltétel nélkül maguknak, vagy a környezetüknek. Mint amikor a pezsgős poharakat egymás tetejére teszik, és a legfölsőből töltenek, ami kicsordul, és tovább- és tovább.

 

De hol a határ?

Oké. Sok embernek adhatok. Szeretettel, és feltétel nélkül.

De van egy pengevékony vonal. Ez az a vonal, ahol választás előtt állsz:

 

Feláldozom magam és segítek, és közben rejtetten várom az univerzumtól, vagy attól, akinek segítek, hogy viszonozza, és adja meg nekem, amit elvettem magamtól, amikor úgy döntöttem, hogy a saját rovásomra segítek neki. (boldogtalanság, manipuláció, elégedetlenség, düh körforgása)


 

Vagy úgy döntök, hogy nemet mondok. És megadom azt magamnak, amire szükségem van. És boldoggá teszem magam. Feltöltöm magam. Foglalkozom azzal, amit szeretek, és amit én akarok. És ezután ismét feltöltődve feltétel nélkül adhassak magamból amennyit csak tudok.

Erről részletesen ír a Nincs Többé Jófiú, amihez itt juthatsz hozzá

Nagy szüksége van rám a világnak, úgyhogy a lehető legjobb állapotban tartom magam, és megadok mindent, hogy sok embernek tudjak segíteni. Meg amúgy is megérdemlem.

 

Különböző lelki állapotokban különböző dolgokat vonzunk magunkhoz

Félek ezt így kimondani, mert vajon mit gondoltok majd rólam, de hiszek benne. Hiszek benne, hogy ha boldogok vagyunk, akkor pozitív eseményeket fogunk magunkhoz vonzani (és nem csak a fókuszunk változik meg, hanem tényleg befolyásoljuk az univerzumot).

Ha pedig rossz lelkiállapotban vagyunk, akkor nemcsak hogy a viselkedésünkkel csinálunk magunknak még több szenvedést, és a pszichénk miatt vesszük észre a rossz dolgokat, hanem mert ténylegesen magunkhoz vonzzuk a rossz dolgokat.

 

AlphaOmegaConsciousnessNEW150dpi1

 

Úgy tudod fenntartani, hogy folyamatosan jó érzelmi állapotban légy, hogy megváltoztatod a fókuszod. Hogy arra figyelsz, ami király.

Visszatérve a kapcsolatokhoz.

Van egy szabály, miszerint a partner az első.

Szerinted ez hiány illetve bőség állapotban mit fog eredményezni?

Az elsőben önbizalomhiányt és manipulációt, ameddig a másodikban egyszerűen feltétel nélküli szeretet áramlást

Ugyan a másik viselkedését teljesen nem tudod befolyásolni, viszont azt igen, hogy te hogyan reagálsz.

Ki akarod szívni a benzint az övéből, hogy a te kocsidban is legyen valamennyi,  használod a saját a benzinkutad, amivel feltöltöd a saját és az ő autóját? 

Teremtsd meg, amit akarsz, vonzzad be, amit akarsz.

Sok sikeres ember csinálta. A boldogsághoz és önálló teljességhez elengedhetetlen, hogy a saját benzinkutadból élj.

email

2 hozzászólás

  1. sga7e7as6ku@yahoo.com'

    That’s a sensible answer to a chiellngang question

  2. […] Így a saját videómat osztom most meg veled, amiben picit részletesebben beszélek arról, hogy hogyan találd meg a belső teljességed, a belső […]

Szólj hozzá Te is