Hogyan működik a cselekvésünket meghatározó hitrendszerünk?

Hogyan működik a cselekvésünket meghatározó hitrendszerünk?

Olvasási idő: 1 perc | kategória: Önbizalom | 0

Ne hagyd, hogy a saját gyermekkorban rád ragadt paradigmáid megakadályozzanak az előrelépésben, fejlődésben!

Jófiú HitrendszerA hitrendszer egy térkép, ami alapján navigáljuk az életutunkat. Mindenki használja ezeket a térképeket, és mindenki feltételezi, hogy azok a térképek, amiket használnak, korszerűek és pontosak. A hitrendszerek gyakran tudat alatt működnek, és nagymértékben befolyásolják a hozzáállásunkat és a viselkedésünket. Egyfajta szűrőként működnek, amelyen keresztül feldolgozzuk az élet élményeit. Azt az információt,
ami nem illik hitrendszerünkbe, kiszűrjük, így sosem éri el a tudatos elménket. Azt az információt, ami beleillik, a folyamat felnagyítja, és még nagyobb támogatást ad ennek a meghatározott hitnek.

A hitrendszerek ugyanúgy, mint a térképek, nagyszerű eszközök lehetnek, hogy felgyorsítsanak az utunkon.
Sajnos, ha ezek a hitrendszerek elavultak vagy pontatlanok, rossz irányba küldhetnek minket, vagy eredménytelenül keringhetünk velük ugyanazon a környéken. Amikor ez megtörténik, gyakran keményebben próbálkozunk, hogy megtaláljuk az áhított úti célt, miközben egyre inkább frusztráltabbak leszünk. Annak ellenére, hogy valaki egy ilyen téves vagy elavult hitrendszert követ, még mindig gondolhatja, hogy tökéletesen értelmesen viselkedik, míg a körülötte lévők azon gondolkodnak, hogy mit gondolhat, ami miatt azt teszi, amit tesz.

A legtöbb hitrendszer addig fejlődik ki, amíg fiatalok, hiszékenyek és viszonylag erőtlenek vagyunk. Gyakran gyermekkori élmények félreértésén alapul. Mivel ezek gyakran tudattalanok, ritkán értékeljük vagy frissítjük őket. Talán a legfontosabb, hogy ezeket 100%-ig igaznak fogjuk fel – még ha nem is azok…

A következő cikkben írok arról, hogyan működik egy Jófiú hitrendszere, és ez miért eredménytelen, miért nem éri el vele azt, amit szeretne.

email

Szólj hozzá Te is