Sokkoló igazság a félelemről

Sokkoló igazság a félelemről

Olvasási idő: 3 perc | kategória: Jófiú Szindróma, Önbizalom, Spiritualitás | 0

A félelem valójában onnan jön, hogy az energiaforrásunkat magunkról kívülre helyezzük. Ezeket viszont mind megkaphatjuk bentről.

Nem tudom, hogy a lányoknál hogy van, de azt tudom, hogy a férfiaktól elvárják, hogy stabilak legyenek, és energiaforrás legyenek a nőknek, és a nők pedig befogadó felek. A nőknél talán máshogy van, a férfiaknál viszont biztosan állíthatom, hogy van egy belső forrás, amiből az erőnket meríthetjük. A stabilitás, energia, jókedv, érzések érkezhetnek külső és belső forrásból.

Az ego az, amikor külső forrásokból jön elsősorban.

Azért vagyok erős, mert van pénzem, autóm, jó testem, az emberek szeretnek, stb.

Az emberibb, valódibb, tisztább út, amikor önmagunk maradunk. Engedjük, hogy azok legyünk, akik vagyunk, a többi dologtól függetlenül.

Ha reaktívak vagyunk a körülöttünk lévő dolgokra, akkor elveszíthetjük a kapcsolatot a belső forrástól. Valójában nem a kapcsolatot veszítjük el, hanem a figyelmünket tereljük el róla.

Egyszerű példa, amikor a másik reakcióját, elfogadását, elismerését várjuk. Ilyenkor nem a belső teljességünkre figyelünk, hanem átverjük magunkat azzal, hogy nem vagyunk elegek, és külső dologra van szükségünk.

A minap egy lány mesélt a szerelmi életéről, és elmondta, hogy azt mondta neki egy férfi (az egykori párja), hogy rossz érzés, hogy neki nagyobb szüksége van a lányra, mint a lánynak a fiúra.

És ez a lány a válaszával lenyűgözött. Elmondta, hogy (a lánynak) valójában nincs szüksége rá, és nem azért van/volt vele együtt, mert szüksége lenne rá. Ő nélküle is boldog és nagyszerű élete volt.

 

És igen, hajlamosak vagyunk erősen átverni magunkat.

Minden, amire szükségünk van, már itt van bennünk.

Egy férfi óriási hibát követ el, amikor elveszti szem elől a saját belső teljességét (én is megtettem, nem egyszer).

És ez fájdalommal jár, és nem is vonzó a nők szemében, de ami még fontosabb, hogy az élet addig fog lökdösni és szúrkálni, ameddig fel nem ismerjük magunkban ezt az erőt, ezt a forrást.

A Jófiú Szindróma is ugyanez. Férfiakként jól megkavarjuk a fejünket, és a boldogságunkat külső feltételekhez kötjük. A magabiztosságunkat a nők elfogadásához. Más embereknek akarunk megfelelni, hogy kapjunk valamennyit az ő energiájukból, az ő figyelmükből és elfogadásukból.

Pedig ez a forrás végig itt van bennünk, csak a rossz gondolatok és hiedelmek miatt nem ismerjük fel, hanem fájdalmat, kételyt és gyengeséget gerjesztünk saját magunkban.

Próbálunk jók lenni másokhoz, de nem sikerül.

Valójában hogy is sikerülhetne, ha ez az „adakozás” nem a bőségből jön, hanem a rossz érzelmi állapotokból, a hiányból.

Hogyan tudnánk adni, ha azt gondoljuk, hogy nincs semmink?

– Mi különböztet meg egy Jófiút attól a férfitől, aki őszintén tud adni?

– Az, hogy az utóbbi férfi elhiszi, hogy van miből adnia.

Valójában elég jók vagyunk mindannyian, fölösleges bármilyen egót, maszkot magunkra venni.

Ebben a videóban beszélek pár percben az őszinte önkifejezésről részletesebben:

 

Amikor nem önmagunkat adjuk, hanem az egónk irányít (külső dolgokkal való azonosulás, reakciókkal való azonosulás), akkor nem a teljességből, hanem a hiányból beszélünk és cselekszünk.

Magyarország leggazdagabb embere Gattyán György a vele készült interjúban csodálatosan rávilágít valamire. Szerintem a legtöbbünk nem vette észre, mert apróságnak tűnhet. Arról beszélt, hogy a sikerének az egyik fontos titka, hogy a pénzzel való azonosulását a lehető legjobban megszüntette. Képes elengedni magától a pénzt, és anélkül is jól éreznie magát („játszani”).

Ugyanígy elengedhetjük mások reakcióit is.


 

Gondolj bele, ha ezt a logikát követjük  (csak így poénból)

Ha a leggazdagabb ember azért a leggazdagabb, mert el tudja engedni a pénzt magától,
akkor mi történhet veled, hogyha elengeded mások reakcióját?
Vagy ha elengeded, hogy a cikk, amit írsz tetszik-e másoknak?
Vagy amikor egy célért mész, akkor elengeded, hogy összejön-e a végén, vagy mást kapsz?
(Gimnazistáknak, hogyha tanulsz és elengeded, hogy jó jegyet kapj)


Hogyan találd meg a belső hangod?

Ajánlanám, hogy találkozzunk személyesen a következő előadáson, de lenyűgöző gyorsasággal teltek be a helyek több héttel az előadás előtt. Így a saját videómat osztom most meg veled, amiben picit részletesebben beszélek arról, hogy hogyan találd meg a belső teljességed, a belső hangod.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, mert simán lehet, hogy pont erre van szüksége most!

email

Szólj hozzá Te is