A Nincs Többé Jófiú! 8 percben összefoglalva

A Nincs Többé Jófiú! 8 percben összefoglalva

Olvasási idő: 5 perc | kategória: Jófiú Szindróma | 0

Nagyon izgatott vagyok most, mert egy összefoglaló cikket készítek neked arról, hogy mi ez az egész üzenet, amit képviselünk, és hogyan lehet pár percben összefoglalni a Nincs Többé Jófiú!-t és az egész üzenetet, amit mi szeretnénk neked átadni. Minden egy videóba belesűrítve, és ezt most így átadom neked.

Te vagy a felelős!

Az első és legfontosabb az, hogy ahol most vagy az életedben, mindenért Te vagy a felelős. Te vagy a felelős jelenlegi helyzetedért, a testedért, a gondolkodásodért, az érzelmi állapotodért, mindenért. Ez azt is jelenti, hogy már most ott van a kezedben a kulcs, hogy meg tudd ezt változtatni, hogy megteremtsd magadnak a boldogságod, a harmóniát, a sikerélményt, azokat az életkörülményeket, amelyeket akarsz, legyen az párkapcsolat, üzlet, biznisz, pénz, bármi.

Sárral borított aranytömb, mint Jófiú?

Képzeld el, hogy te egy aranytömb vagy, és ez az aranytömb már most tökéletes, már most elég jó, már most értékes, viszont tiszta sár. Képzeld el, hogy bele van csomagolva egy nagy sártömbbe. És ez a sár pedig az, hogy miket gondolsz magadról, milyen feltételeket szabsz a boldogságodhoz, milyen korlátozó hiedelmeid vannak.

Ahhoz, hogy ezt az aranyat megtisztítsd, ebben tudunk segíteni neked mi, hogy ezt a sarat mi levakarjuk rólad. Tehát, segítünk abban, hogy Te elég jónak érezd magad, élvezd a pillanatot, és már most értékes legyél, már most értékesnek érezd magad, mert mindig is értékes voltál, csak lehet, hogy vannak olyan hiedelmeid, amik miatt nem érzed magad értékesnek.

Hogyan tudod ezeket helyrerakni?

Annyi a dolgod, hogy figyeld meg magad. Az első lépés a tudatosság, igen, tudatosítom magamban, hogy vannak negatív érzéseim. Honnan jön a negatív érzés? A negatív érzés általában onnan jön, hogy azt gondolod, hogy valamilyennek kellene lenned, hogy valamilyennek kellene lennie a helyzetednek. Nyilván most a helyzettel nem foglalkozunk, csak veled foglalkozunk, mert mi Neked segítünk.

Ha azt mondod, hogy azért vagyok frusztrált, mert nekem sokkal hatékonyabbnak kellene lennem, akkor megnézed, hogy honnan jön ez a hit. Miért kellene hatékonyabbnak lennem? Mit várok el attól, hogyha hatékonyabb leszek? Tulajdonképpen nincsen semmi dolgod, csak annyi, hogy amikor rosszul érzed magad, akkor fogsz egy papírt, meg egy tollat, és elkezdesz gondolkodni azon, hogy honnan jön ez a hit: miért érzem ezt, miért értelmezem úgy a dolgokat, mit várok el ettől, és mit jelent ez, stb.

Ezzel elvezeted magad egy olyan hitig, egy olyan korlátozó hiedelemig, ami miatt most nem érzed magad jól, ami miatt most rosszul érzed magad.  Azáltal, hogy ezt megtalálod, ezt ki tudod onnan törölni. Ez egy olyan dolog, amit megtanultál. Megtanultam, hogy majd akkor leszek értékes, hogyha domináns leszek, hogyha magabiztos leszek, és ameddig nem vagyok magabiztos, addig nem vagyok értékes. Ez egy óriási hülyeség, ami egy ördögi körbe rak bele téged.

A legfontosabb hiedelem

Most már tudod, hogy mi az alap hiedelem, amit mindenképpen tudnod kell. A legfontosabb hiedelem, hogy már most elég jó vagyok. Már most értékes vagyok, és nem kell tennem semmit azért, hogy értékesnek érezhessem magam. Már most értékes vagyok, már most lehetek boldog, már most érezhetek szeretetet. Az első lépés nyilván mindig az, hogy tudatosítod, hogy mi van most. A második lépés pedig az, hogy fejben rendet raksz, és a harmadik pedig az, hogy ezt meg is éled.

A negatív hit

Beszéltük, hogy ott ez a sok sár, ezen az aranyrúdon, amik a negatív gondolatok, érzések. A negatív érzésekbe belemegyek, miért vannak, és leírogatom. Aztán levezetem magamnak azt, hogy mi az, az alaphiedelem, ami ezt az egészet okozza. Tehát azt gondolom, hogy ha nem vagyok hatékony, nem vagyok produktív, akkor az azt jelenti, hogy nem vagyok egy értékes ember. Mert egy értékes ember hatékony, sikeres, stb. Tehát van egy ilyen negatív hitem, hogy nem vagyok értékes.

Ezt a hitet kicserélem: azt mondom, hogy, igen, én akkor is értékes vagyok, ha bármi történik. Innentől kezdve ehhez a hithez pozitív érzést társítok, a régihez meg negatívat, hogy el tudja engedni a tudatalattim. Most, hogy az új érzéshez egy pozitív érzés társult, ezáltal az lesz az automatikus. Mostantól a hatékonyság miatt nem fogom magam kevésbé értékesnek érezni. Itt volt egy negatív érzés, megoldottam a mögötte lévő hiedelmet, ezáltal kevesebbszer fogom negatívan érezni magam, és megoldottam ezt a problémát.

Értékes vagyok!

Nyilván nagyon sok ilyen hiedelmünk van, hogy mi kell ahhoz, hogy értékesek legyünk: a csajoknál és az üzletben sikeresnek kell lenni, csomó mindent meg kell tennünk. Egyszerre egy dologgal foglalkozzunk, most egy hitet tettünk a helyére, ezáltal, hogy ezt elkezded kondicionálni, tehát sokszor előhozni magadban, és mindig pozitív érzéssel jutalmazni ezt a hitet, onnantól kezdve ezt megtanulod. Mivel megtanultad ezt a régi hiedelmet is, hogy „értékes leszel, akkor hogy ha…”, ugyanúgy meg tudod tanulni, hogy értékes vagyok már most, bármilyen indok nélkül.

A harmadik lépés pedig az, hogy ezt megéld, hogy igazán értékesnek érezd is magad. Ez sokszor a hiedelmekből jön, sokszor pedig abból, hogy milyen cselekedeteket hozol meg. Ha olyan cselekedeteket hozol meg, hogy más embereket teszel az első helyre, és más emberekhez próbálsz alkalmazkodni, mielőtt a saját igényeiddel foglalkoznál, akkor nem fogod magad értékesnek érezni, mert egy olyan üzenetet küldesz a tudatalattidnak, hogy nem vagyok még értékes, más ember értékesebb nálam. Ha a saját igényeidet nem elégíted ki, ha magaddal csúnyán beszélsz gondolatban, magaddal csúnyán bánsz a cselekedetekben, nem tartasz szünetet, amikor megígérted magadnak, akkor csökkenni fog az önbecsülésed, és frusztráltabb leszel.

Például, ha azt mondod, hogy megbeszéltem ma a barátommal, hogy találkozni fogunk, és felkeltem délután egykor, mert későn ébredtem fel, és azon gondolkodtam, hogy kéne neki írni, hogy mikor lesz jó neki. Onnantól kezdve, hogy nekem ez az első feladatom, az lett volna, most ráírok, hogy neki mikor lesz jó, és az egész napomat ehhez igazítom, akkor ezzel azt az üzenetet küldöm a tudatalattimnak, hogy sokkal fontosabb az, hogy neki jó legyek, hogy neki jó legyen az időpont, mint az, hogy én vágyam és szükségletem kielégüljön.

Összegzés

Ebben van a Nincs Többé Jófiú!-nak a lényege, ebben van a Jófiú szindrómának a lényege, hogy magunkat tesszük az első helyre, és kielégítjük a szükségleteinket. Ezáltal, hogy olyan cselekedeteket teszünk, amelyekben azt az üzenetet küldjük a tudatalattinknak, hogy mi vagyunk a legfontosabbak az életünkben, nőni fog az önbizalmunk is. De ehhez kell az is, hogy a hiedelmeink is rendben legyenek.

Ez a különbség a PUA és a Nincs Többé Jófiú! között, hogy a PUA az a marketinggel foglalkozik, hogy marketingje a terméknek jó legyen, a Nincs Többé Jófiú! azzal foglalkozik, hogy a termék a helyén legyen. Mi nem akarjuk azt, hogy te egy más ember legyél, mint aki vagy. Mi abban szeretnénk neked segíteni, hogy az az ember lehessél, aki vagy. Azt a sok sarat, a „kellene” gondolkodásmódot, a nem megfelelő mintákat, amiktől rosszul érzed magad, vagy frusztráltnak, vagy megfelelési kényszered van, azokat le tudjuk vetkőzni, tehát olyan lehessél, aki valójában vagy, mert már most is teljesen tökéletes vagy.

email

Szólj hozzá Te is