A leggazdagabb magyar tanácsai:

A leggazdagabb magyar tanácsai:

Olvasási idő: 1 perc | kategória: Bőség | 1

Szerintem ilyen egy igazi vezető.

Ez a videó egyszerűen elképesztő. Újra és újra érdemes megnézni, mert olyan gondolatokat és elveket ad át, amik alapjában véve megváltoztathatnak sokmindent, csak nem tulajdonítunk neki lehetőséget.

Gattyán György mára a leggazdagabb magyar, nem véletlenül.

A videóban nem egy pillanat volt, amikor mélyen elgondolkodtam, ilyen volt például, amikor elmesélte, hogy adott 100$-t a kollégáinak, és azzal elmentek rulettezni. A játék végén el kellett veszteniük a pénzt.

Hoppá, egy tanulság. Ha a leggazdagabb magyar arról beszél, hogy meg kell tanulnunk elengedni és elveszíteni a pénzt, akkor talán nem olyan jó, ha biztonsági játékosként élünk.

A történet végéhez tartozik, hogy egy olyan érzelmi állapotba hozták magukat a játék végén, amiben “lehetetlen” veszíteni.

Vajon mennyi erőt tudunk mozgósítani, hogyha mindannyian egy célért egy ilyen állapotba kerülünk?

“- Maga folyton befekteti a pénzét?
– Folyton elköltöm a pénzem.”

És még egy érdekes gondolat. Amikor Gattyán György eldöntötte, hogy gazdag akar lenni, akkor ott kezdte, hogy megveszi a buszjegyet. Nem bliccel, hanem megveszi.

Hogy miért?
Mert azt a hitet építette be, hogy minden elköltött pénz sokszorosan érkezik vissza hozzá.

És ha most ránézel, látod, hogy elég szépen visszajött.
Elképesztő

 

email

Egy hozzászólás

  1. […] leggazdagabb embere Gattyán György a vele készült interjúban csodálatosan rávilágít valamire. Szerintem a legtöbbünk nem vette észre, mert apróságnak […]

Szólj hozzá Te is