A fejlődés 3 szakasza

A fejlődés 3 szakasza

Olvasási idő: 3 perc | kategória: Egyensúly | 0

 

Ebben a cikkben a fejlődés 3 szakaszáról fogsz megtudni pár infót. A saját életemben, a fejlődést meg az életszemléletet, ahogy elgondolkodtam 3 különböző szakaszra tudom felbontani.

Szoronganom kell?

Az első szakasz az volt, amikor azt gondoltam, hogy nekem szoronganom kell. Mindig ezt láttam a környezetemben, hogy stresszelni kell azon, hogy hol vagyok éppen, hogy mások hogyan bánnak velem, egyszerűen áldozatként tekintettem magamra. Sokszor sajnáltam magam, sajnáltattam magam, ostoroztam magam sok minden miatt.

Van kiút a szorongásból?

Aztán jött a második szakasz, amikor már megtudtam azt, hogy van lehetőség arra, hogy ebből ki lehet lépni, és elkezdtem fejlődni. Megtaláltam azt, hogy ki lehet tűzni célokat, meg lehet őket valósítani, és hogyha kitűzöd a célokat, és megteszed a lépéseket, akkor meg fogod valósítani a célt. Elkezdtem fejlődni. Elkezdtem egyre gyorsabban és gyorsabban növekedni, még jobban és még többet beleadni.

Később jött a spirituális időszak, amikor úgy éreztem, hogy nekem meg kell világosodnom. Ahhoz voltam hozzászokva, hogy ki kell tűzni a célokat, ott van előttem a cél, ilyennek kell lennem, olyanná kell válnom, megteszem a lépéseket, keményen harcolok, és elérem azt, amit akarok.

A legfontosabb, hogy érezd jól magad!

Aztán jött a harmadik szakasz, ahol most vagyok, ahol most érzem magam, ami a legélvezetesebb szakasz az eddigiek közül, mindegyiknek meg volt a maga öröme, meg voltak a maga előnyei és hátrányai, még az elsőnek is, amikor sajnáltattam magam, sajnáltam magam. Ennek a harmadik szakasznak a lényege az, hogy élek, és az egész arról szól, hogy jól érezzem magam, és persze vannak céljaim, meg vannak dolgok, amiket csinálok, azért, hogy növekedjek, haladjak, de már nem azért csinálom, mert olyannak kell lennem, hanem azért, mert azt akarom tenni.

Így, hogy az élet nem arról szól, hogy szoronganom kell valami miatt, mert például éppen ezt a feladatot tűzték ki, és még nincs kész a határidőre, vagy például el kell érnem egy célt, végig kell csinálnom az egyetemet, vagy meg kell valósítanom a vállalkozást, fel kell építenem, anyagilag függetlennek kell lennem.

Egyszerűen élek, itt vagyok, és ez azt jelenti, hogy bár vannak céljaim, fogok belerakni időt, energiát abba, hogy fejlődjek, hogy tartalmat generáljak nektek, hogy előadásokra készüljek fel, hogy emberekkel foglalkozzak, nekik segítsek, hogy magamat fejlesszem, hogy elmenjek a konditerembe. De emellett ugyanúgy van egy olyan szakasza az életemnek, aminek úgymond nincsen haszna, tehát nem az van, hogy engem ez konkrétan előre fog vinni, hanem azért csinálom, mert élek és jól akarom érezni magam.

Most van az a szakasz az életemben, hogy eldönthetem, hogy mit akarok csinálni. Igazából az egész élet arról szól, hogy jól érezzem magam, és hogyha most ahhoz van kedvem, hogy kimenjek és sétáljak 1-2 órát, beszélgessek a barátokkal, akkor ki tudok menni, és meg tudom ezt tenni.

Például, ha ahhoz akad kedvem, hogy este 11-kor elmegyek szaunázni, akkor felállok, és elmegyek szaunázni.  Ezek azok, amik az élethez megadják azt a „fun”-t, azt a mókát, amitől izgalmas lesz, meg érdemes élni. Nem egy olyan dologra gondolok, hogy egy héten keresztül minden este elmegyek bulizni, holott ennek is lehet egy jó oldala, ez is lehet egy őrült jó élmény, hanem olyan apróságokra gondolok, hogy egyszerűen oké, hogy vannak céljaim, de nem kell megtennem mindent, nem kell mindent feláldoznom azért, hogy ezek irányába haladjak, hiszen azokat a célokat is azért tűztem ki, hogy jól érezzem magam.

Az a lényeg, hogy ebben a harmadik szakaszban nem kell szoronganom, hanem egyszerűen csak élvezem, és amihez éppen kedvem van, azzal foglalkozok. Persze, van egy vízió a fejemben, van egy terv, megteszem a lépéseket, tervezek, haladok, de a lényeg az, hogy jól érezzem magam.

Lépj a következő szakaszba!

Ezt tanácsolom neked is, ismerd fel, hogy melyik szakaszban vagy a 3 közül, és hogyha felismerted, akkor próbálj meg mentálisan átlépni a következőbe, mert ameddig csak a céljaidra fókuszálsz, addig elfelejtesz élni. Hogyha visszagondolsz, akkor rájössz arra, hogy igazából oké, hogy haladtam, meg hogy nagyon jó dolgokat értem el, és valósítottam meg, de nem biztos, hogy megéltem az életnek azt a részét, hogyha most azt kéne mondanom, hogy vége, akkor ezt nyugodt szívvel meg tudnám tenni.

Lépj át a harmadik szakaszba, ahol engedd meg magadnak az örömöket, és azokat a „felesleges” dolgokat is, amik elsőre nem tűnnek olyan hasznosnak, de ahhoz, hogy jól tudd érezni magad, ahhoz meg kell tenned. Azt javaslom neked, hogy engedd el a szorongásokat, nem kell stresszelned semmi miatt, akárki is mondta ezt neked, akárki láttad, nem kell stresszelned semmi miatt.

Meg tudod csinálni – bármi is ez – anélkül, hogy stresszelnél rajta. Nem kell a céljaidért mindent feláldoznod, egyszerűen csak élvezd ki az életed, és tégy olyan dolgokat, amikhez kedved van. Emellett úgy is akarsz a céljaiddal foglalkozni, és fogsz is. Köszönöm szépen, hogy elolvastad a cikket, remélem, viszel magaddal valami tanulságot. Ha adott neked valami a cikk, akkor kérlek, írd le kommentben.  

email

Szólj hozzá Te is