1 szokás, ami átalakítja a kapcsolataid

1 szokás, ami átalakítja a kapcsolataid

Olvasási idő: 1 perc | kategória: Önbizalom | 0
Egyetértesz abban, hogy az életünk nagy részét (kb. 90%-át) a szokásaink irányítják? Mi az, amit teszünk, és mi az, amit nem teszünk adott esetben. Ezek mind szokások, ez így működik, és nincs ez másképp a kapcsolatainkban sem. A kapcsolatainkat is a szokásaink alakítják, azaz, hogy milyen viselkedési formákat, mintákat, magatartási formákat veszünk fel egy kapcsolat során, ahogyan viselkedünk, amiket csinálunk egy kapcsolat érdekében. Ezt érthetjük a saját magunkkal való kapcsolatra, meg az embertársainkkal való kapcsolatra is.

Van egy szokás, ami a véleményem szerint, az összes közül talán a legfontosabb. Nem mondom, hogy a legfontosabb, mert kvázi egyenrangú szokások is vannak, amik ugyanolyan fontosak lehetnek, de nekem ez az, ami a legtöbbet adta az elmúlt időben a kapcsolataim jobb megéléséhez, hogy tényleg azt élhessem meg, aki én vagyok, és ne kelljen szerepeket játszanom:

Ez a szokás, bármilyen egyszerűen is hangzik, az őszinteség. Bármennyire is egyszerű egy dolog, egy szokás, nem az a lényege, hogy mennyire egyszerű, hanem az, hogy milyen jelentőséget tulajdonítunk neki. Attól, hogy valami egyszerű, és nagy jelentőséget tulajdonítunk neki, alapjaiban változtathat meg mindent, hiszen minél nagyobb jelentőséget tulajdonítunk neki, annál jobban odafigyelünk arra, hogy hogyan cselekszünk általa. És minél nagyobb jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy mennyire vagyunk őszinték, annál jobban képes ez átformálni a kapcsolataink alapját.

 

email

Szólj hozzá Te is